2013. november 24., vasárnap

Almával és brie sajttal töltött csirkemell aszaltszilvaszósszal, rozmaringos krumplival és párolt almával

Sziasztok! :)
A mai menüt hozom most nektek. Még szerdán egy unalmas statisztika óra hatására találtam ki, hogy ez finom ebéd lenne vasárnapra. :) Így is lett, nem volt bonyolult megcsinálni, és mutatós finom étel lett belőle. 
Íme a recept:

 Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé
1 nagyobb alma vékony szeletekre vágva
brie sajt 
rozmaring
kakukkfű

25 dkg aszaltszilva
kb. 3 dl vörösbor
2-3 rúd fahéj
4-5 egész szegfűszeg
8-10 krumpli
vaj
4-5 közepes alma




1.Először meghámoztam és cikkekre vágom a krumplit,majd sós vízben puhára főzöm.
2.Közben az aszaltszilvát nagyjából a bor felével a fahéjjal és a szegfűszeggel beáztatom.
3.Amíg a krumpli fő és a szilva ázik, előkészítem a csirkét ; a szeletek enyhén kiklopfolom, a közepére helyezek pár almaszeletet,arra pedig a brie sajt szeletet. Feltekerem,ha nem elég nagyok a szeletek, fogpiszkálóval rögzítem. Kis olívaolajat teszek egy tepsibe, bele a csirkéket, kicsit megszórom rozmaringgal és kakukkfűvel, és előmelegített sütőben készre sütöm. Eleinte alufóliával lefedve,majd az utolsó 10 percben már anélkül.
4.Amíg sül a csirke, elkészítem a szilvaszószt ;  felteszem főzni a maradék borral és egy kevés vízzel együtt. Addig főzöm amíg már csak kevés lé marad rajta és a szilva kellően megpuhul.Kihalászom a fúszereket, és összeturmixolom ha túl sűrű,még egy kicsi visszateszem a  lábosba , öntök hozzá bort /vizet, és addig főzöm,amíg a kellő szószos állagot el nem éri.
5.A krumplit leszűröm, és kevés vajon rozmaringgal, sóval kicsit megpirítom.
6.Az almákat cikkekre vágom és kevés vajon, rozmaringgal megszórva píritgatom.

Nagyon finom! Ha vendégeknek kell főzni,arra is tökéletes!
Jó főzést kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése