Sziasztok!
Pár képet már felraktam Facebookra,úgyhogy láthatáttok a tortát,de csak most jutottam el odáig, hogy bejegyzést is csináljak.
Szóval Marci 20. szülinapjára csináltam
meg az idei országtortát, amitől eléggé tartottam ,ugyanis a receptet megnézve
eléggé macerásnak tűnik.Éppen ezért időben elkezdtem csinálni, és így
kellemesen csalódtam, mert nem kellett rohannom,és minden réteg úgy sikerült,
ahogy kellett. :)
Szerencsére mindenkinek ízlett és elég
hamar el is fogyott. :)
Milotai mézes diótorta:
(23 cm-es tortaformához)
Grillázs piskóta
·
3 db tojássárgája
·
3 db tojásfehérje
·
50 g cukor
·
50 g dió grillázs (45g cukor, 26g durva
dió) -> 165 °C-ig kell melegíteni, majd 5 mm vastagra nyújtani, és kézzel
apróra törni.
·
50 g liszt
·
70 g pörkölt darált dió
·
15 g olaj
·
5 g vaníliás cukor
·
1 db citrom héja
Ropogós pralinékrém
·
30 ml víz
·
30 g cukor
·
7,5 dkg darált dió
·
25 g fehércsoki
·
20 g karamellizált ostyatörmelék
Diós krém
·
50 g tej
·
60 g cukor
·
50 g tojássárgája
·
1 db citromhéj
·
5 g vaníliás cukor
·
20 g oldott zselatin (1 dl víz 15 g
zselatin feloldva ebből mérjük ki)
·
300 g tejszínhab
·
120 g pörkölt és finomra őrölt dió
Mézes krém
·
50 g tej
·
80 g vegyes virágméz (minél sötétebb annál
ízesebb)
·
50 g tojássárgája
·
15 g oldott zselatin
·
200 g tejszínhab
Karamell-bevonat
·
95 g cukor (karamellizálni-> 170 °C-ig
melegítjük)
·
150 g tej
·
30 g vaj
·
6 g keményítő (keményítőt feloldjuk a
hideg vízben)
·
12 g hideg víz
·
10 g oldott zselatin
Diós-roppanós lap
·
65 ml narancslé (frissen csavarva)
·
150 g porcukor
·
75 g darált dió
·
30 g liszt
Az elkészítésnél a http://www.pralineparadicsom.hu/2013/09/milotai-mezes-diotorta-az-orszag.html volt a
segítségemre.
Ha kedvet kaptatok , jó
sütést kívánok!Ha pedig túl bonyolultnak találjátok,vagy nincs elég időtök,de
szívesen megkóstolnátok,írjatok,és szívesen elkészítem nektek :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése