2013. november 17., vasárnap

Milotai mézes diótorta - Marci 20 (Kicsi Gordon Ramsay ajánlásával)



Sziasztok!
Pár képet már felraktam Facebookra,úgyhogy láthatáttok a tortát,de csak most jutottam el odáig, hogy bejegyzést is csináljak.
Szóval Marci 20. szülinapjára csináltam meg az idei országtortát, amitől eléggé tartottam ,ugyanis a receptet megnézve eléggé macerásnak tűnik.Éppen ezért időben elkezdtem csinálni, és így kellemesen csalódtam, mert nem kellett rohannom,és minden réteg úgy sikerült, ahogy kellett. :)
Szerencsére mindenkinek ízlett és elég hamar el is fogyott. :)
Le is írom, akkor ezt az ijesztőnek tűnő(!) receptet:






Milotai mézes diótorta: 

(23 cm-es tortaformához)

Grillázs piskóta
·         3 db tojássárgája
·         3 db tojásfehérje
·         50 g cukor
·         50 g dió grillázs (45g cukor, 26g durva dió) -> 165 °C-ig kell melegíteni, majd 5 mm vastagra nyújtani, és kézzel apróra törni.
·         50 g liszt
·         70 g pörkölt darált dió
·         15 g olaj
·         5 g vaníliás cukor
·         1 db citrom héja

Ropogós pralinékrém
·         30 ml víz
·         30 g cukor
·         7,5 dkg darált dió
·         25 g fehércsoki
·         20 g karamellizált ostyatörmelék

Diós krém
·         50 g tej
·         60 g cukor
·         50 g tojássárgája
·         1 db citromhéj
·         5 g vaníliás cukor
·         20 g oldott zselatin (1 dl víz 15 g zselatin feloldva ebből mérjük ki)
·         300 g tejszínhab
·         120 g pörkölt és finomra őrölt dió
Mézes krém
·         50 g tej
·         80 g vegyes virágméz (minél sötétebb annál ízesebb)
·         50 g tojássárgája
·         15 g oldott zselatin
·         200 g tejszínhab
Karamell-bevonat
·         95 g cukor (karamellizálni-> 170 °C-ig melegítjük)
·         150 g tej
·         30 g vaj
·         6 g keményítő (keményítőt feloldjuk a hideg vízben)
·         12 g hideg víz
·         10 g oldott zselatin
Diós-roppanós lap
·         65 ml narancslé (frissen csavarva)
·         65 g vaj
·         150 g porcukor
·         75 g darált dió
·         30 g liszt

 Az elkészítésnél a http://www.pralineparadicsom.hu/2013/09/milotai-mezes-diotorta-az-orszag.html  volt a segítségemre.




Ha kedvet kaptatok , jó sütést kívánok!Ha pedig túl bonyolultnak találjátok,vagy nincs elég időtök,de szívesen megkóstolnátok,írjatok,és szívesen elkészítem nektek :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése